Kymenlaakso

Pohjois-Kymenlaakson erämaaluonto Repoveden kansallispuistoineen, Kymijoki, Etelä-Kymenlaakson merialue saaristoineen sekä rakennettu kulttuuriympäristö kuvastavat maakunnan monipuolisuutta ja ympäristön rikkautta. Kymenlaakson nimi viittaa maakuntamme keskeiseen elementtiin, Kymijokeen. Matkailijan kannalta Kymijoen lukemattomat mahdollisuudet upeine vesireitteineen ja harrastusmahdollisuuksineen ovat houkuttelevia.

Majoitusmahdollisuudet ovat korkealaatuiset ja monipuoliset, aina perinteisestä hotellimajoituksesta, maatila- tai kartanomajoitukseen. Aktiviteeteistakaan ei ole pulaa, vaan tekemistä löytyy kaikenikäisille jokaisena vuodenaikana. Tunnettuja kansainvälisiä tapahtumia Kymenlaaksossa ovat esimerkiksi Hamina Tattoo, Iitin musiikkijuhlat, Kotkan meripäivät, Kouvolan Kymi GP – ravikilpailu. Tiesitkö, että täällä sijaitsee mm. Pohjois-Euroopan suurin metsäpuisto Arboretum Mustila ja Unescon maailmanperintökohde Verlan Tehdasmuseo?


www.kymenlaakso.fi/maakunta/matkailijalle.html
www.kaakko135.fi

Maakuntalintu

Hyvin tunnistettu punatulkku (Pyrrhula pyrrhula) on ollut Kymenlaakson maakuntalintu jo vuodesta 1985 alkaen. Lintu liitetään usein talveen, jolloin se hakeutuu lähelle asutusta ja punarintainen uros on myös helposti havaittavissa. Kesällä linnut hakeutuvat metsiin pesimään. Kanta on vahva erityisesti Kymenlaaksossa. Ravintona on, hyönteisten lisäksi, marjat ja siemenet


Maakuntakukka

Kymenlaakson maakuntakukka on kurjenmiekka. Komeakukkaisen keltakurjenmiekan tyypillisin kasvupaikka on mietovirtaisilla jokivarsilla ja suojaisissa lahdissa. Kasvukorkeus on 60-120 cm. Keltakurjenmiekka on komeimpia luonnonkukkiamme.


Maakunnan makuja
Mariamamman spelttijuustopiirakka

POHJA (pellillinen) 400 g margariinia1 l spelttihiutaleita2 dl vehnäjauhoja4 tl leivinjauhetta4 rkl sokeria1 tl suolaa4 dl maitoa Vaahdota pehmeä margariini, lisää kuivat aineet + maito. painele taikina pellille. Paista 225 asteessa kullankeltaiseksi (15 min). Sekoita täyte ja levitä päälle. TÄYTE 2 l juustoraastetta (musta emmental)6 dl kermamaitoa4 kananmunaa4 rkl vehnäjauhoja Paista 200 asteessa valmiiksi (noin. 20 min).

Vaahdota pehmeä margariini, lisää kuivat aineet + maito. painele taikina pellille. Paista 225 asteessa kullankeltaiseksi (15 min). Sekoita täyte ja levitä päälle.

TÄYTE 2 l juustoraastetta (musta emmental)6 dl kermamaitoa4 kananmunaa 4 rkl vehnäjauhoja

Paista 200 asteessa valmiiksi (noin. 20 min)