Keski-Pohjanmaa

Keski-Pohjanmaa on maakunta, joka rajoittuu etelässä Etelä-Pohjanmaahan ja Pohjanmaahan, idässä Keski-Suomeen, pohjoisessPohjois-Pohjanmaahan ja lännessä Pohjanlahteen. Keskipohjalaiset pitävät itsestäänselvyyksinä asioita, jotka muille ovat luksusta – rehevät jokivarret, kaunis merenranta, sekä aavaa ja laakeaa ett ä kauniisti kumpuilevaa ti laa elää ja asua turvallisesti sekä ruuhkattomasti . Kaikki löytyy läheltä: palvelut, työpaikat, harrastukset ja koulut, sekä muu maailma hyvien yhteyksien päässä. Kulttuuri on Keski-Pohjanmaalla jotain enemmän ja parempaa. Musiikki, kuva- ja sanataide, teatteri – kulttuuri kaikissa muodoissaan – on Keski-Pohjanmaalla henki ja elämä.

Mukana arjessa ja juhlassa

Kaikkea tätä on tarjolla valmiina nautittavaksi ja koettavaksi monenlaisina annoksina. Tule nautti maan omastasi! Keski-Pohjanmaalla on vaihtoehtoja vapaa-ajan viettoon niin vauhdin hurmasta nauttiville kuinnautiskelijoillekin. Täällä on ensiluokkainen moottoriurheilurata, ravi- ja ratsastusmahdollisuudet, jalkapalloa, jääkiekkoa, tanssia ja
taitoluistelua, golfia, purjehdusta, melontaa, ja paljon muuta. Meri, joet, erämaata – luonnon erilaisia vaihtoehtoja samassa maakunnassa Sinun valintojasi varten.

www.visitpohjanmaa.fi
www.keski-pohjanmaa.fi/keski-pohjanmaan-kartta

Linkit kuntien sivuille:

Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Lestijärvi, Perho, Toholampi,

Veteli, Kalajoki, Kinnula, Kruunupyy, Reisjärvi, Sievi

Maakuntalintu

Kiuru (Alauda arvensis) "Kiuru liversi intohimoisesti kohotessaan haaleata taivasta vastaan", kirjoitti F.E. Sillanpää. Moni meistä on maannut selällään nurmella ja seurannut kotikiurun nousua taivaalle. Kiurun lauluun kuuluu matkintoja ja kirkkaita ääniä. Kansa uskoo, että syömällä raa'an kiurun munan saa kauniin lauluäänen! Tämä lakeuksien lintu sopii mainiosti Keski-Pohjanmaan tunnukseksi. Se laulaa herkeämättä pohjalaisille ihmisille, kissankelloille ja kiurunkannuksille.

Maakuntakukka

Keski-Pohjanmaan maakuntakukka on kissankello. Kissankello on 10 - 60 cm korkea kellokasveihin kuuluva ruoho. Se on kuivien ja aurinkoisten paikkojen kuten niittyjen, ketojen, mäenrinteiden, kallioiden ja pientareiden kasvi. Kukinta-aika kestää kesäkuusta elokuuhun.

Maakunnan makuja -Reinikka

Uunipellillinen
7,5 dl maitoa
2,5 dl siirappia
3 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
0,5 tl suolaa
1 dl voisulaa
13 dl hiivaleipäjauhoja
2 tl hirvensarvisuolaa (tai 1,5 tl soodaa)
voiteluun siirappi-vesiseos


Kaikki aineet sekoitetaan haarukka vatkaimella taikinaksi. Taikina
kaadetaan voidellulle laakealle uunipellille. Paistetaan 200 asteessa n.
30 min. Paistamisen jälkeen renikka voidaan vielä voidella
siirappi-vesiseoksella.