Kanta-Häme - Viihtyisä ja vehreä

HÄME YKSI SUOMEN HISTORIALLISISTA MAAKUNNISTA

Hämeessä voit kokea historian lehti en havinaa. Hämeessä voit tutustua Suomen historiaan tutustumalla sen omiin linnoihin, kartanoihin ja upeisiin museoihin. Voit tutustua suomalaiseen design osaamiseen ennen ja tänään. Hämeessä meno on sen verran rauhallista, kaunista ja mukavaa, että monet käyvät täällä kunnon lomalla. Hämeessä on nähtävää ja kuultavaa joka makuun.

Koko perhe on tervetullut viihtymään vieraanvaraisessa Hämeessä!

Puuhaa löytyy kaikenikäisille, aktiviteetti ja harrastusmahdollisuuksia on runsaasti kylpylöistä, ratsastukseen,

golfiin ja vaikka lentämiseen. Lisäksi kaikki tämä on lähelläsi, sillä Kanta-Häme sijaitsee Etelä-Suomessa suurten kaupunkikeskusten läheisyydessä. Häme on helposti saavutettavissa!

KUNNON LOMA LÄHELLÄSI

Maaseutu Kanta-Hämeessä on säilynyt elinvoimaisena ja se tarjoaa matkailijalle erinomaisen mahdollisuuden tutustua suomalaiseen luontoon.Kanta-Häme on luonnoltaan rikasta ja monimuotoista. Maisema kohoaa
vaihtelevana, sillä maakunnasta löytyy erilaisia metsiä, järviä, soita ja harjuja. Luonto tarjoaakin mahdollisuudet kesäisille melonta- ja vaellusretkille, syksyisille pati koinneille, marjastukselle ja sienestykselle sekä talvisille laturetkille. Ja mikäs on ollessa, kun vedet ovat puhtaita, metsät vihreitä, ihmiset leppoisia.

http://www.hameenliitto.fi/fi/matkailumaakunta

Maakuntalintu

Sääksi eli Kalasääski (Pandion haliaetus)

Kalasaaski yksi Suomen suurimmista petolinnuista. Kotkien jälkeen se on suurin päiväpetolintumme. Sääksi esiintyy tiheimmin Hämeessä, mutta linnun voi nähdä muuallakin Suomessa.

Laji talvehtii Afrikassa. Sääksi syö yksinomaan kalaa, ja se hankkii saaliinsa näyttävästi syöksysukeltamalla. Sääkset tekevät pesänsä rantamäntyjen latvoihin.


Maakuntakukka

Kylmänkukka

Kanta-Hämeen maakuntakukka on Hämeen kylmänkukka. Se on Kanta-Hämeelle tyypillinen, harvinainen harjujen ja valoisien metsäkumpareiden kasvi.

Otsikko

Rapuliemi

100 g voita
2 porkkanaa
1/2 juuriselleriä
1 palsternakka
2 sipulia
2 rkl tomaattipyreetä
peukalon kokoinen inkiväärinpala
1 kg huuhdottuja, murskattuja ravunkuoria
suolaa, pippuria, laakerinlehteä, tilliäPilko ja paahda vihannekset sekä ravunkuoret kattilassa kevyesti.
Lisää tomaattipyree ja mausteet. Kaada päälle vettä niin että peittyy.
Keitä miedolla lämmöllä n. tunti. Siivilöi. Lisää valmiiseen liemeen
pilkottua tilliä.

Kuhapyörykät

500 g nahatonta kuhafileetä
4 munanvalkuaista
3 dl kuohukermaa
suolaa, valkopippuria ja persiljaa

Paloittele fileet ja laita palat tehosekoittimeen. Lisää ripaus suolaa ja jauha hienoksi. Anna tehosekoittimen käydä ja lisää valkuaiset ohuena nauhana. Lisää lopuksi kerma myös ohuena nauhana. Mausta suolalla,pippurilla ja hienonnetulla persiljalla.Muotoile massasta lusikalla pienen munan kokoisia pyöryköitä. Keitä pyörykät kypsäksi rapuliemessä ja tarjoa hyvän leivän kera.