
Varsinais-Suomi
Varsinais-Suomen historialliset kohteet, shoppailu, tapahtumat, harrastusmahdollisuudet ja upea luonto houkuttelevat matkailijoita. Saaristo ja sen kymmenet tuhannet saaret ovat monen mieleistä
maakuntamme helmi. Varsinais-Suomen rikkaan historian huomaa kaikkialla.Turun linnan, tuomiokirkon ja Luostarinmäen lisäksi keskiaikaisia kirkkoja ja kartanoita löytyy ympäri maakuntaa, kuten esim. viehättäviä
puutalokortteleita. Ostoshaluiset suuntaavat Turkuun ja Raisioon. Turun Aurajoen rannoilla on laadukkaita ravintoloita, kahviloita, gallerioita ja designliikkeitä. Loimaan seutu tarjoaa maaseudun rauhaa ja harrastemahdollisuuksia moottoriurheilusta curlingiin tai hiihtoon harjumaisemissa.
Länsi-Turunmaa ja Kemiönsaari ovat kaksikielisiä saaristokuntia, joissa houkuttelevat saariston rauha ja aktiviteetit. Saariston rengastien palveluja kehitetään jatkuvasti.
Turku Touring
Maakuntalintu

Naakka (Corvus monedula) on pienehkö tumma varislintu. Naakka on Varsinais-Suomen maakuntalintu ja Muhoksen kunnan nimikkolaji. Sauvon kunnan vaakunassa esiintyy naakan kuva. Naakkakanta on vahvimmillaan Etelä- ja Länsi-Suomessa. Naakka on osittaismuuttaja. Varsinais-Suomessa kevään päämuutto tapahtuu maaliskuun lopussa ja syksyn päämuutto lokakuun puolimaissa, jolloin Vakka-Suomen rannikolla tavataan jopa 7 000 Ahvenanmaan suuntaan muuttavaa yksilöä päivän aikana. Varsinais-Suomessa talvehtii runsaasti naakkoja, Turussa ainakin pari tuhatta.
Maakuntakukka

TAMMI
Varsinais-Suomen maakuntakukka on tammi.
Metsätammi eli tammi on pyökkikasveihin kuuluvapuu.
Suomessa se kasvaa 10–20 metrin, poikkeuksellisesti jopa 30 metrin pituiseksI ja vanhimmat yksilöt ovat yli 1 000-vuotiaita.
Maakunnan makuja

Louhisaarenjuoma
½ ämpärillistä tuoreita mustaherukanlehtiä
1 kg sokeria
2 sitruunaa
10 litraa vettä
½ tl hiivaa
Poista sitruunasta valkoinen kuoriosa ja viipaloi sitruuna. Kaada kiehuva vesi mustaherukanlehtien, viipaloitujen sitruunoiden ja sokerin päälle. Anna jäähtyä.Liuota hiiva pieneen määrään nestettä ja lisää juomaan. Anna käydä yön yli ja pullota. Juoma on valmista viikon päästä, mutta janoisimmat voivat juoda sitä ennenkin.
Nauti kylmänä!